Tomaat gevuld met Mozzarella
Recept voor 4 personen.
Ingrediënten:
- 4 tomaten met steel
- 120 gram basilicum
- 50 gram spinazie
- 0.5 eetlepel boter
- 200 gram koolzaadolie
- tomatenpoeder
Bereidingswijze:
- Breng een pan water aan de kook.
- Ontdoe de tomaat van het steeltje, houd deze apart en snij aan de bovenkant de tomaat in door middel van het zetten van een kruisje.
-
Houd de tomaat ongeveer 10 seconden in het kokende water en koel terug op ijswater. Door het 'pliceren' van de tomaat laat het velletje los. - Ontvel de tomaat, snijd het kontje eraf en haal de tomaat leeg met een parisienne boor.
- Pluk de basilicumblaadjes en houd 20 gram apart. Van de rest ga je olie maken.
- Doe de koolzaadolie in een blender, voeg hier de basilicum en spinazie aan toe en mix met wat zout. Mix tot de olie wat warmer wordt, schenk de massa op een visdoek (of een koffiefilter) en laat dit een nacht uitlekken in de koeling. Scheid het water wat meegekomen is van de olie.
- Pluk de mozzarella en snij de basilicum in lintjes met een scherp mes. Meng de mozzarella met de basilicum en wat basilicumolie zodat het lekker smeuïg wordt. Voeg hier ook wat peper en zou aan toe.
- Vul de tomaat met het mozzarella mengsel totdat deze vol zit. Bestrooi de tomaat met de tomatenpoeder. Maak een spiegel op het bord van de basilicumolie en zet daarin de tomaat met de opening naar beneden. Zet het steeltje bovenop de tomaat.