Tuna melt op potatoskin
Bereiding: | 1,5 uur. |
Wachten: | 0 min |
Stoven: | 0 min |
Moeilijkheidsgraad: | * |
Vega: | Nee |
Soort: | Bij |
Personen: | 4 |
Hoeveelheid | Ingrediënt |
4 grote | roodschillige Aardappelen |
1 blik | Tonijn in olie |
100 gr | Gesneden Groente |
100 gr | Kaas |
Bereiding:
Aardappelen poffen
Zet de oven aan op 200 °C. Leg de roodschillige aardappelen (in een ovenschaal) op het rooster in de oven en pof ze 1 uur. De oven hoeft niet voorverwarmd te zijn. Neem de aardappelen uit de oven, maar laat de oven aan. Snijd ze in de lengte in parten, schep het kruim uit de schil, maar laat een ½ cm zitten.
Tonijn met olie, groente en aardappelkruim
Doe de tonijn met aanhangende olie in een kom. Meng de julienne gesneden groente en 1⁄3 van het aardappelkruim erdoor. Groente kan vanalles zijn, paprika, prei, selderij, wortel, wat je in huis hebt.
Tunamelt bakken in de oven
Leg de aardappelparten op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het tonijnmengsel erover. Bestrooi met 100 g geraspte kaas en bak de potatoskins nog 20 min. in het midden van de oven goudbruin.
TIP Gebruik de rest van het aardappelkruim in een lekkere knoflook-aardappelsoep.
Combinatietip: lekker met crème fraîche.