Kippen Ragout.
Bereiding: | 40 min. |
Wachten: | 0 min |
Stoven: | 60 min |
Moeilijkheidsgraad: | ** |
Vega: | Nee |
Soort: | Hoofd |
Personen: | 8 |
Hoeveelheid | Ingrediënt |
Kippenbouillon | |
1400 gr | Soepkip |
2000 ml | Water |
2 | Uien |
2 | Prei |
2 | Wortels |
8 | Peper korrels |
1 bos | Peterselie |
4 blaadjes | Foelie |
Ragout | |
2 | Uien |
100 gr | Boter |
125 gr | Bloem |
200 ml | Room |
300 gr | Paddestoelen |
1 bos | Peterselie |
Bereiding:
Bouillon
Breng de kip in een pan met ruim koud water aan de kook.
Snijd de groente in stukjes en voeg ze met de foelie, peperkorrels en de peterselie toe aan de pan met water en kip.
Laat de bouillon circa 1 uur trekken en schenk de bouillon door een zeef.
Pluk het vlees van de kip en snijd het kippenvlees in stukjes.
Ragout
Pel en snipper de ui.
Smelt boter in de pan en fruit de ui. Voeg de bloem toe en gaar de roux circa 5 minuten.
Voeg het water toe en roer goed door. Voeg de gezeefde kippenbouillon toe, kook circa 10 minuten door en schenk de room erbij.
Snijd de paddenstoelen in stukjes en pluk en hak de peterselie.
Voeg de paddenstoelen, peterselie en kippenvlees toe aan de ragout en warm goed door.
Breng op smaak met zout en peper.
Smakelijk!