Bitterballen.

Duur: 20 min.
Wachten:  4 uur
Moeilijkheidsgraad:     **
Vega: Nee
Soort: Snack
Personen: 30-40

Bitterballen

 

 

 

 

Ingrediënten
Hoeveelheid Ingrediënt
500 g

Runderschenkels
of draadjesvlees

750 ml Vleesfond
150 g Bloem
150 g Boter
125 ml Slagroom
5 Gelatine blaadjes
2 el Grove mosterd
  Panco
  Bloem 
4 Eieren
  Frietuur

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Bereiding:

Doe de schenkels in een pan met de fond en breng tegen de kook aan.
Laat op laag vuur 3 uur garen tot het vlees makkelijk van het bot loslaat.
Zet het vuur uit en neem het vlees uit de pan.
Laat iets afkoelen. Haal het vlees van het bot en snijd fijn. Bewaar de fond.
Smelt de boter in een pan. Voeg de bloem toe. Laat al roerend op laag vuur gaar worden tot de bloem begint te kleuren (roux).
Dit duurt ca. 5 min. Bak de bloem goed, dat geeft een volle smaak.
Schenk in delen de fond bij de roux en roer op laag vuur tot een dikke saus. Neem van het vuur als de saus mooi glanst.
Voeg de slagroom en het vlees toe. Breng de ragout op smaak met peper en zout.
Verwarm de ragout en week de gelatine 5 min. in koud water.
Knijp uit en laat oplossen in de ragout. Voeg de mosterd toe.
Schep de ragout in de braadslee. Laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Zet 3 uur afgedekt in de koelkast.
Snijd de dikke ragout (salpicon) in 40 stukjes en rol er ballen van. Haal de ballen achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panco.
Verhit de olie in een frituurpan of ruime pan tot 180 °C. Frituur telkens 6-8 bitterballen in ca. 4 min. goudbruin.
Laat uitlekken op keukenpapier.

Lekker met mosterd.
Samkelijk eten. 

Joomla templates by a4joomla