Koolhydraatarme Knolselderijgratin
Een gratin is altijd lekker, maar van aardappelen gemaakt zijn het te veel koolhydraten. Dit is een heerlijk alternatief met knolselderij.
Ingrediënten:
- 250 gram knolselderij (geschild, in stukken)
- 1 groot rode appel (in parten)
- 0.5 eetlepel boter
- 1 groot ui (in halve ringen)
- 0.5 theelepel kurkuma
- 0.5 theelepel kerrie
- 75 gram geitenkaas
- 1 ei
- 100 milliliter slagroom
- 20 gram hazelnoten (grof gehakt)
Bereidingswijze:
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Verhit de boter en fruit hierin de uienringen met de kurkuma en kerrie op middelhoge stand circa 5 minuten.
-
Snijd de knolselderijstukken in dunne plakjes. Snijd de appelparten in plakken.
-
Verdeel de plakken knolselderij, appel en gebakken uien in laagjes over de ovenschaal. Bestrooi elk laagje met wat zout en versgemalen peper. Eindig met een laagje verkruimelde geitenkaas.
-
Klop de eieren los met zout, versgemalen peper en room. Verdeel dit over de selderijschotel. Bestrooi met de hazelnoten.
-
Bak de schotel in de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin.