Koolhydraatarme Pizza bodem
Dit is het recept voor een koolhydraat arme pizza bodem, wees creatief in het aanbrengen van de topping.
Ingrediënten:
- 250 gr Bloemkoolroosjes
- 200 gr Mozzarella
- 1 ei
- 2 el Oregano - gedroogd
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Stop de bloemkoolroosjes in de keukenmachine en vermaal totdat er een poeder ontstaat
- Stop dit in een open schaal en plaats in de magnetron voor 5 minuten op 1000 watt
- Stop de mozzarella in de keukenmachine en vermaal totdat het op cottage cheese lijkt
- Als de bloemkool klaar is voeg je de mozzarella, het ei en de oregano toe
- Meng het geheel goed door elkaar met je handen
- Beleg een ovenschaal met bakpapier en verdeel het mengsel gelijkmatig (je kan hier ook een springvorm voor gebruiken, zodat je een mooie ronde bodem krijgt)
- Plaats in de oven voor 20 minuten
- Haal de bodem uit de oven en laat even afkoelen
- Beleg de pizzabodem met ingrediënten naar keuze en bak de pizza vervolgens af in 10 -15 minuten
Tips:
Beleg de pizza bodem niet te royaal en zorg voor topping die niet teveel vocht bevat, dan blijft de pizza bodem lekker krokant.