Koolhydraatarme Bloemkool tortilla
Deze koolhydraatarme tortilla’s zijn gemaakt van bloemkool, kaas en ei. Nu denk je vast: ‘bloemkool tortilla’s dat is toch niet lekker?’. Het tegendeel is waar! Deze tortilla’s hebben een heerlijke smaak en je proeft de bloemkool nauwelijks terug! Een mini bloemkool tortilla is vegetarisch, glutenvrij en bevat 92% minder koolhydraten dan een traditionele tortilla. Je kunt de koolhydraatarme bloemkool tortilla’s gebruiken als bijgerecht bij het avondeten. Vul de tortilla’s bijvoorbeeld met Mexicaans gehakt of Mexicaanse roereieren.
Ingrediënten:
- Eiwitten van 4 grote eieren (120 ml)
- 5 el water (50 ml)
- 15 gr kokosmeel
- 1/8 tl bakpoeder
- 1/8 tl knoflookpoeder
- 1/8 tl uienpoeder
- 1/8 tl komijnpoeder
- 1/8 tl chilipoeder
- 1/8 tl zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed vervolgens twee bakplaten met bakpapier.
- Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en zet de machine aan totdat de ingrediënten zijn gemengd.Het is ook mogelijk om de ingrediënten in een grote kom met een garde te mengen.
- Schep 3 eetlepels van het mengsel op de bakplaat en vorm een kleine ronde cirkel. Herhaal deze stap met het resterende beslag. Ik heb van het beslag 12 mini tortilla’s kunnen maken
- Bak de bloemkool tortilla’s 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Als je wilt dat de tortilla’s aan beide kanten dezelfde kleur hebben, kun je de bloemkool tortilla’s na het bakken omdraaien en nogmaals 5 minuten bakken.
- Laat de tortilla’s na het bakken afkoelen op vellen keukenpapier, zodat het overtollige vet kan worden geabsorbeerd.
- Je kunt de bloemkool tortilla’s vullen met je favoriete kip of gehakvulling. Eet smakelijk!
Voedingswaarden:
Portiegrootte: 1 tortilla Calorieën: 89, Vetten: 6,4, Koolhydraten: 1,3, Eiwitten: 6,5
Tips:
Gebruik in plaats van een heel ei alleen het eiwit om de kleur niet te veel te beïnvloeden. Verder levert de geraspte kaas al genoeg vet en is het eiwit alleen nodig voor een bindende werking. Het is echter wel mogelijk om een heel ei te gebruiken. Klop het ei dan eerst los, voordat je het met de rest van de ingrediënten mengt. Je kunt de bloemkool tortilla’s na het bakken 3 dagen bewaren in de koelkast. Ik hoop dat jullie het lekker vinden!