Koolhydraatarme Tortilla
Een koolhydraatarme vervanger voor traditionele tortilla’s!
Mexicaanse gerechten zijn niet compleet zonder tortilla’s. Helaas mag je traditionele tortilla’s niet meer eten als je het koolhydraatarm dieet volgt. Tortilla’s bevatten namelijk veel koolhydraten, maar liefst 21,6 gr koolhydraten per stuk. Traditionele tortilla’s hebben een stevige en elastische structuur. De tortilla’s zijn gemaakt op basis van kokosmeel en eiwitten van ei te gebruiken. Kokosmeel heeft een neutrale smaak en is rijk aan vezels. De vezels nemen vocht op en zorgen zo voor een stevige structuur. De eiwitten zorgen voor binding en een neutrale smaak. De tortilla’s worden op smaak gebracht met komijn, knoflook, chili en zout. Het resultaat is een luchtige wrap met een licht pittige smaak. De koolhydraatarme tortilla’s bevatten 94% minder koolhydraten dan traditionele tortilla’s!
Ingrediënten:
- Eiwitten van 4 grote eieren (120 ml)
- 5 el water (50 ml)
- 15 gr kokosmeel
- 1/8 tl bakpoeder
- 1/8 tl knoflookpoeder
- 1/8 tl uienpoeder
- 1/8 tl komijnpoeder
- 1/8 tl chilipoeder
- 1/8 tl zout
Bereidingswijze:
- Meng in een grote kom met een garde het eiwit, water en kokosmeel.
- Laat het mengsel even rusten en voeg dan de kruiden en het bakpoeder toe en meng nog eens goed.
- Verwarm een licht ingevette koekenpan (het liefst eentje van ongeveer 25 cm groot) boven een middelhoog vuur.
- Giet als de pan goed is opgewarmd 1/4 van het beslag in de pan.
- Verspreid het beslag zo dun mogelijk over de pan.
- Draai de tortilla om zodra de bovenkant niet meer glimmend en plakkerig is.
- Bak dan nog eens 2 minuten aan beide kanten goudbruin en plaats op een bord.
- Doe vervolgens weer een beetje olie in de pan en doe 1/4 van het beslag in de pan.
- Bak de tortilla aan beide kanten goudbruin.
- Herhaal totdat je 4 tortilla’s hebt gebakken.
Voedingswaarden:
Portiegrootte: 1 grote tortilla (1/4 van het recept), Calorieën: 33, Vetten: 0,8, Koolhydraten: 1,3, Eiwitten: 4,6
Tips:
Je kunt van dit recept 4 grote tortilla’s of 8 kleine tortilla’s bakken. De koolhydraatarme wraps kun je serveren als bijgerecht bij Mexicaanse gerechten. Lekker bij Mexicaanse roereieren of een pittig Indiaas roerei met spinazie.