Erwrten soep op grootmoeders wijze.

Duur: 3 uur
Moeilijkheidsgraad:    *
Vega: Nee
Soort: Soep
Personen: 6-7

erwtensoep

 

 

 

 

Ingrediënten
Hoeveelheid Ingrediënt
1 Varkens knieën / hiel
250 gr Gerookt mager spek
500 gr Spliterwten 
1 Selderij knol
bos Selderij groen 
2 Grote Prei 
3 Grote winter peen
2 Grote uien
3 Laurierblaadjes
2 Bouillon blokjes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bereiding:

Zet de varkens knieën samen met de laurier op met 2 liter koud water in een ruime pan (4 liter).
Breng aan de kook en laat zachtjes 2 uur doorkoken.

Snij ondertussen alle groente in blokjes van 1,5 bij 1,5 cm.
Haal de knieën en de laurier uit het kookvocht en laat de knieën een beetje afkoelen.
Doe de spliterwten in het kookvocht en kook deze zachtjes voor 30 min.
Voeg nu alle groente, spek en de bouillon blokjes toe en laat weer zachtjes 30 minuten door koken.
Pluk ondertussen het vlees van de varkens knieën en voeg dit toe aan de soep.
Laat de soep afkoelen en zet weg voor 24 uur op een koele plaats.
Warm de soep weer op, breng op smaak met peper en zout.....

Smakelijk Eten...

 

 

 

Joomla templates by a4joomla