Erwrten soep op grootmoeders wijze.
Duur: | 3 uur |
Moeilijkheidsgraad: | * |
Vega: | Nee |
Soort: | Soep |
Personen: | 6-7 |
Hoeveelheid | Ingrediënt |
1 | Varkens knieën / hiel |
250 gr | Gerookt mager spek |
500 gr | Spliterwten |
1 | Selderij knol |
bos | Selderij groen |
2 | Grote Prei |
3 | Grote winter peen |
2 | Grote uien |
3 | Laurierblaadjes |
2 | Bouillon blokjes |
Bereiding:
Zet de varkens knieën samen met de laurier op met 2 liter koud water in een ruime pan (4 liter).
Breng aan de kook en laat zachtjes 2 uur doorkoken.
Snij ondertussen alle groente in blokjes van 1,5 bij 1,5 cm.
Haal de knieën en de laurier uit het kookvocht en laat de knieën een beetje afkoelen.
Doe de spliterwten in het kookvocht en kook deze zachtjes voor 30 min.
Voeg nu alle groente, spek en de bouillon blokjes toe en laat weer zachtjes 30 minuten door koken.
Pluk ondertussen het vlees van de varkens knieën en voeg dit toe aan de soep.
Laat de soep afkoelen en zet weg voor 24 uur op een koele plaats.
Warm de soep weer op, breng op smaak met peper en zout.....
Smakelijk Eten...