Limburgs zuurvlees met chocolade.
Bereiding: | 40 min. |
Wachten: | 0 min |
Stoven: | 180 min |
Moeilijkheidsgraad: | ** |
Vega: | Nee |
Soort: | Hoofd |
Personen: | 4 |
Hoeveelheid | Ingrediënt |
600 gr | Runderpoulet |
100 ml | Wittewijnazijn |
100 ml | Water |
50 gr | Boter |
4 | Laurierblaadjes |
4 | Jeneverbessen |
3 | Kruidnagels |
4 | Uien |
3 sneetjes | Ontbijtkoek |
60 gr | Pure chocolade min 85% |
2 el | Appelstroop |
1 el | Bruine basterdsuiker |
Zout Peter naar smaak |
Bereiding:
Het vlees bestrooien met peper en zout.
De helft omscheppend lichtbruin bakken in 25 gram boter waar het schuim van is weggetrokken, daarna de rest erbij doen en alles lichtbruin bakken.
Azijn en het warme water langs de wand van de pan toevoegen.
Voeg de laurierbladen, jeneverbessen en kruidnagels toe en breng het aan de kook.
Deksel op de pan en minimaal 1 uur stoven.
Snij de ui grof en verhit de rest van de boter in een koekenpan. Bak de uien goudbruin.
Snijd de peperkoek in blokjes. Hak de chocolade fijn.
De ui, de chocolade, de peperkoek en de stroop toevoegen met eventueel een scheutje water.
Even roeren tot de peperkoek oplost.
Daarna weer minimaal 2 uur stoven.
Af en toe doorroeren en eventueel wat water bijvoegen.
Op smaak brengen met de basterdsuiker en peper en zout.