Camper vakantie Frankrijk september 2019.

Samen met Marian op vakantie in de camper gehuurd bij Rentac in Nederweert. De reis gaat naar Frankrijk, de westkust, en dan doorreizen naar noord-west Spanje, Baskenland.

IMG 20190909 25799Het loopt echter even anders, in Spanje is het slecht weer en we besluiten in Frankrijk te blijven. Gestart word er bij Mont Saint-Michel wel bekend bij de meeste mensen. Mooi om te zien maar heel erg toeristisch.

Vandaar gaat de reis naar Ile d'Oleron, een Frans eiland aan de westkust, bekend voor zijn mossel en oester teelt. Het hele eiland is doorgraven met grachten kanalen en beekjes. Bij vloed lopen deze allemaal vol en bij eb lopen ze ook even snel weer leeg, een apart gezicht.

IMG 20190915 26034Na een paar dagen trekken we weer verder naar Bidart in de buurt van Biarritz waar we Port Vieux bezoeken, een oude badplaats met veel vergane glorie.
Hier hebben we nog even een akkefietje gehad met de camper, accu en dynamo moeten vervangen.

De reis gaat verder naar Rebouc in de Pyreneeën, een klein plaatsje in de buurt van Lannemezan ten zuiden westen van Toulouse. De weg naar de camperplaats beloofde niks goed, maar de camperplaats zelf was top. Plaatsenen aan een klien riviertje La Neste. Mooie groene camperplaats met uitstekend sanitaire. We hebben er een mooie fietstocht gemaakt over kleine kronkelende weggetjes tussen de bossen en koeien door.

Gelukkig doet de camper het weer zoals het moet en gaan we verder naar Carcassonne, een bekende middeleeuwse vesting stad. De oude ommuurde stad is goed gerenoveerd en mooie om de zien. Het bezoek aan het kasteel is de moeite waard. Ook de stad zelf is de moeite waard om te bezoeken. Canal du Midi loopt door de stad met de bekende sluizen in het kanaal.

Nu even fors doorsteken naar het noorden, de terugweg is begonnen. Een overnachting in Thoissey op een camping die voor de helft bewoond werd door Bulgaren in kleiden tenten met hun hele huisraad. Ik denk seizoensarbeider. Vroeg in de morgen weer op pad naar Beaune.

IMG 20190922 26290Ook deze stad is de moeite waar om te bezoeken. Kenmerkend zijn de mozaïek gekleurde daken, en het Hotel Dieu een oud ziekenhuis uit 443 en in gebruik tot 1961. Een mooi gebouw en als oud ziekenhuis ingericht.

De voorlaatste stop is Straatsburg. De stad heeft een mooie oude kern en doet heel vriendelijk aan door de vele bloemen in de stad. De stad is doortrokken door kanalen en sluizen.

De laatste stop is in Andernach (Duitsland), bekend door de actieve koudwater grijzer. Door boorgaten voor de winning van koolzuurgas CO2 spuit nu vier keer per dag een waterfontein omhoog van 40 tot 60 meter. Een belevenis om te zien.

De laatste 200Km naar huis, het is ook weer leuk om na 3 weken weer thuis te zijn.

Zie beneden meer foto's van deze vakantie.

 

Joomla templates by a4joomla