Vakantie Frankrijk juni 2018.

Even met de kids en aanhang er tussen uit. Weekje Frankrijk in de buurt van …… (streek). Hebben een huisje gehuurd in een klein dorpje. Lekker luieren en elke avond BBQ. Van hier uit wat dagtrips gemaakt, leuke stadjes bekijken en andere bezienswaardigheden.

La Bambouseraie en Cévennes, prachtig vormgegeven natuurpark waar je je op momenten in Azië waant. Het ritselende en klapperende geluid van het bamboe-bos maakt een uniek, bijna hypnotiserend geluid en doet denken aan het geluid van angklung. Verschillende soorten bamboe, een grote verscheidenheid aan planten, en prachtige bomen zoals sequoia's en ginkgo's. En als extra hebben we kunnen genieten van de lokale bever!

Ook het stadje Uzès is de moeite waar, een oude pittoreske kern met fraaie gerestaureerde huizen en gebouwen. Je looft van het ene pleintje naar het andere. Ik kan me voorstellen dat je hier in het hoog seizoen over de toeristen valt. Nu valt dat erg mee.

Pont du Gard een aquaduct uit de romeinse tijd die de he Pont du Gard is een aquaduct uit de romeinse tijd dat de Gardon River overkruist in de buurt van Vers-Pont-du-Gard. De Pont du Gard is het hoogste romeinse aquaduct dat bekend is, en samen met het aquaduct van Segovia, heel goed bewaard is. Het is toegevoegd aan de UNESCO lijst “World Heritage Sites” in 1985 omdat het van zo grote historische belang is.

Grotte de la Cocalière, druipsteengrotten zoals op meer plaatsen te zien. Blijft natuurlijk indrukwekkend en de grotten zijn mooi belicht. Elke sculptuur heeft een naam met uitleg. Soms moet je wel heel goed kijken om de voorstelling in de sculptuur te zien.

Cascades du Sautade in de Ceze, een stroomversnelling mooi om te zien, woest en indrukwekkend. Hangt natuurlijk ook af van de regen die gevallen is. Inde zomer zijn de bekkens een gewilde zwem plaats, nu was dat niet mogelijk.

 

Joomla templates by a4joomla