Knolselderij met appel en geitenkaas

Knolselderij appel

Recept voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • 250 gram knolselderij (geschild, in stukken)
  • 1 groot rode appel (in parten)
  • 0.5 eetlepel boter
  • 1 groot ui (in halve ringen)
  • 0.5 theelepel kurkuma
  • 0.5 theelepel kerrie
  • 75 gram geitenkaas
  • 1 ei
  • 100 milliliter slagroom
  • 20 gram hazelnoten (grof gehakt)

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Verhit de boter en fruit hierin de uienringen met de kurkuma en kerrie op middelhoge stand circa 5 minuten.
  • Snijd de knolselderijstukken in dunne plakjes. Snijd de appelparten in plakken.
  • Verdeel de plakken knolselderij, appel en gebakken uien in laagjes over de ovenschaal. Bestrooi elk laagje met wat zout en versgemalen peper. Eindig met een laagje verkruimelde geitenkaas.
  • Klop de eieren los met zout, versgemalen peper en room. Verdeel dit over de selderijschotel. Bestrooi met de hazelnoten. Bak de schotel in de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin.

Voedingswaarden:
Portiegrootte: 1/4 Calorieën: 505, Vetten: 37,0, Koolhydraten: 25,0, Eiwitten: 14,0

Joomla templates by a4joomla