Koolhydraatarme Knolselderijgratin

koolhydraatarme knolselderijgratin

Een gratin is altijd lekker, maar van aardappelen gemaakt zijn het te veel koolhydraten. Dit is een heerlijk alternatief met knolselderij.

Ingrediënten:

  • 250 gram knolselderij (geschild, in stukken)
  • 1 groot rode appel (in parten)
  • 0.5 eetlepel boter
  • 1 groot ui (in halve ringen)
  • 0.5 theelepel kurkuma
  • 0.5 theelepel kerrie
  • 75 gram geitenkaas
  • 1 ei
  • 100 milliliter slagroom
  • 20 gram hazelnoten (grof gehakt)

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Verhit de boter en fruit hierin de uienringen met de kurkuma en kerrie op middelhoge stand circa 5 minuten. 
  • Snijd de knolselderijstukken in dunne plakjes. Snijd de appelparten in plakken.
  • Verdeel de plakken knolselderij, appel en gebakken uien in laagjes over de ovenschaal. Bestrooi elk laagje met wat zout en versgemalen peper. Eindig met een laagje verkruimelde geitenkaas.
  • Klop de eieren los met zout, versgemalen peper en room. Verdeel dit over de selderijschotel. Bestrooi met de hazelnoten.
  • Bak de schotel in de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin.

 

Joomla templates by a4joomla