Koolhydraatarme Pizza bodem

koolhydraatarme tortillas

Dit is het recept voor een koolhydraat arme pizza bodem, wees creatief in het aanbrengen van de topping.

Ingrediënten:

  • 250 gr Bloemkoolroosjes
  • 200 gr Mozzarella
  • 1 ei
  • 2 el Oregano - gedroogd

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden
  • Stop de bloemkoolroosjes in de keukenmachine en vermaal totdat er een poeder ontstaat
  • Stop dit in een open schaal en plaats in de magnetron voor 5 minuten op 1000 watt
  • Stop de mozzarella in de keukenmachine en vermaal totdat het op cottage cheese lijkt
  • Als de bloemkool klaar is voeg je de mozzarella, het ei en de oregano toe
  • Meng het geheel goed door elkaar met je handen
  • Beleg een ovenschaal met bakpapier en verdeel het mengsel gelijkmatig (je kan hier ook een springvorm voor gebruiken, zodat je een mooie ronde bodem krijgt)
  • Plaats in de oven voor 20 minuten
  • Haal de bodem uit de oven en laat even afkoelen
  • Beleg de pizzabodem met ingrediënten naar keuze en bak de pizza vervolgens af in 10 -15 minuten

Tips:
Beleg de pizza bodem niet te royaal en zorg voor topping die niet teveel vocht bevat, dan blijft de pizza bodem lekker krokant.

 

Joomla templates by a4joomla