Kippen Ragout.

Bereiding: 40 min.
Wachten: 0 min
Stoven:     60 min
Moeilijkheidsgraad:     **
Vega: Nee
Soort: Hoofd
Personen: 8

KR

 

 

 

 

 

Ingrediënten
Hoeveelheid Ingrediënt
  Kippenbouillon
1400 gr Soepkip
2000 ml Water
2 Uien
2 Prei
2 Wortels
8 Peper korrels
1 bos Peterselie
4 blaadjes Foelie
Ragout
2 Uien
100 gr Boter
125 gr Bloem
200 ml Room
300 gr Paddestoelen
 1 bos Peterselie

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Bereiding:

Bouillon
Breng de kip in een pan met ruim koud water aan de kook. 
Snijd de groente in stukjes en voeg ze met de foelie, peperkorrels en de peterselie toe aan de pan met water en kip.
Laat de bouillon circa 1 uur trekken en schenk de bouillon door een zeef.
Pluk het vlees van de kip en snijd het kippenvlees in stukjes.

Ragout
Pel en snipper de ui.
Smelt boter in de pan en fruit de ui. Voeg de bloem toe en gaar de roux circa 5 minuten.
Voeg het water toe en roer goed door. Voeg de gezeefde kippenbouillon toe, kook circa 10 minuten door en schenk de room erbij.
Snijd de paddenstoelen in stukjes en pluk en hak de peterselie.
Voeg de paddenstoelen, peterselie en kippenvlees toe aan de ragout en warm goed door.
Breng op smaak met zout en peper.

Smakelijk!

Joomla templates by a4joomla